Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nezodpovědný občan

LIBEREC - V autě nechal peníze a přišel o ně.  

Čistý zisk 48 tisíc korun. Tak to je částka, kterou si bez jakékoholiv velkého přičinění "vydělal" během noci z listopadu na prosinec neznámý zloděj. Pod rouškou tmy se vloupal do fiatu, který měl jeho majitel zaparkovaný poblíž restaurace v Kubelíkově ulici.
U auta rozbil okno a z jeho interiéru vzal černou koženou tašku, která zřejmě přilákala jeho pozornost a přiměla ho k tomuto činu. V tuto chvíli není zřejmé, zda se jednalo o náhodu nebo tip, přesto musel být zloděj  mile překvapen, jakou finanční částku se mu podařilo získat. V tašce si její majitel schoval peníze, a to nemalou částku - 48 tisíc korun.

Případem se již na základě podaného trestního oznámení zabývají policisté z Vápenky. Auto zaparkoval poškozený v Kubelíkově ulici v deset hodin večer. Když k němu ve čtyři hodiny ráno přišel, viděl rozbité okno a postrádal tašku s penězi. To je také doba, v průběhu které k vloupání do auta došlo.

Každý by měl velmi dobře zvážit, co v autě nechat a co raději nosit s sebou, či před zraky "zvědavců" skrýt. Poškozený, který je zároveň i oznamovatelem, na svou neopatrnost doplatil a velmi draze za ni zaplatil.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
2. 12. 2010

vytisknout  e-mailem