Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezodpovědní řidiči

LITOMĚŘICKO – Pod vlivem a bez papírů… 

V průběhu tohoto týdne policisté kontrolovali alarmující počet řidičů, kteří svým nezodpovědným chováním ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

V Lovosicích kontrolovala hlídka dopravních policistů 53letou ženu, která řídila vozidlo, ačkoliv má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Nebyl to jediný prohřešek této řidičky, navíc měla pozitivní test na jiné návykové látky. Další jízda jí byla zakázána a na policejní služebně jí bylo následně sděleno podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Téměř shodný scénář měla i kontrola 22letého řidiče jedoucího v nočních hodinách centrem Lovosic. Policisté zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel a nejen to. Test na jiné návykové látky měl rovněž pozitivní!

Na Terezínsku byl také v nočních hodinách zastaven a kontrolován 40 letý řidič vozidla značky Škoda, který jevil známky požití alkoholu. Dechová zkouška vykazovala hodnoty 1,37 a 1,39 promile. I tomuto řidiči byla další jízda zakázána a na služebně mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Poblíž obce Doksany byl zastaven a kontrolován 20letý řidič při řízení osobního vozidla značky Škoda, který měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel a pozitivní test na jiné návykové látky.

Dalším hříšníkem byla 21letá žena, která projížděla obcí Velemín. Policejní hlídka provedla u této řidičky test na jiné návykové látky, který byl pozitivní. Řidička již byla obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zmizela mobilní toaleta

Lovosičtí policisté přijali oznámení o krádeži mobilní toalety umístěné na stavbě poblíž Lovosic. Neznámý pachatel se nezjištěným způsobem zmocnil volně přístupné toalety za více než 15 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Pro kolo na zahradu

Neznámý pachatel vnikl po přelezení oplocení na zahradu rodinného domu v malé obci u Štětí. Pravděpodobně jej zlákalo nezajištěné jízdní kolo, které bylo opřené o stěnu domu a stalo se také jeho kořistí. Škoda je vyčíslena na více než 4 tisíce korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Litoměřice, 13. 2. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem