Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezodpovědní jezdci

TRUTNOVSKO – Vyrazili do provozu, ač neměli. 

dopravka1.jpgIlustrační fotoVe středu 23. května krátce po jedné hodině ranní odhalili žacléřští policisté při silniční kontrole v přilehlé obci Lampertice čtyřicetiletého hříšníka. Muž měl sice potřebné doklady v pořádku, ale provedený test na drogy, kterému se dobrovolně podrobil, odhalil, že je pod vlivem zakázané návykové látky.

Dalšího účastníka provozu zastavili muži zákona na Královédvorsku v části Zboží ve čtvrtek před 16. hodinou. Šestadvacetiletý cyklista vyjel na silnici na motorovém kole krátce poté, co si dal alkohol. Provedená dechová zkouška u něho ukázala hladinu 0,43 promile v dechu. I v tomto případě muž porušil zákon, neboť i na motorovém kole platí nulová tolerance požití alkoholu či drog.

Sedmatřicetiletého řidiče motocyklu Jawa pak také ve čtvrtek chvíli po půl jedenácté večer kontrolovali policisté z Pece pod Sněžkou. Nejen, že stroj neměl platnou technickou prohlídku, ale muž hlídce nepředložil ani svůj „řidičák“. Jak vyšlo záhy najevo, řidičské oprávnění pozbyl už před několika lety.

Všem hříšníkům policisté na místě zakázali další jízdu a jejich jednání zadokumentovali jako přestupek. Prvnímu zmíněnému zadrželi navíc řidičský průkaz. V případě uznání viny nyní mužům hrozí peněžité tresty. Řidiči vozidla pak i zákaz řízení. O udělení výše sankce teď bude rozhodovat správní orgán příslušného městského úřadu.  

prap. Lukáš Vincenc
25. května 2018, 11:20

vytisknout  e-mailem