Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neznámý pachatel hodil kámen na jedoucí nákladní automobil

České Budějovice - Policisté hledají svědky, kteří by mohli pomoci vandala dopadnout. 

Policisté z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění trestného činu poškození cizí věci. Z tohoto skutku je podezřelý neznámý pachatel, který dne 1. července v době okolo 19:05 hodiny na přemostění dálnice D3 v katastru obce Chotýčany na 123,5 km úmyslně poškodil nákladní automobil značky Iveco Eurocargo skříňový. Na jedoucí automobil hodil pravděpodobně kámen a poškodil mu tak čelní sklo. Na vozidle způsobil škodu ve výši 20 000 korun.  

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič jel v pravém jízdním pruhu a všiml si, že na přechodové lávce jsou 3 osoby. Mělo se jednat pravděpodobně o chlapce do věku 10 let. Jeden z nich měl mít na sobě bílé triko a šortky. Všichni měli na hlavě přilby a měli u sebe jízdní kola, není vyloučeno, že to byla terénní kola BMX.

Obdobný případ se stal dne 30. června ve 13:05 hodin, kdy neznámý pachatel vhodil neznámý předmět na nákladní vozidlo značky Volvo FH bílé barvy a způsobil tak škodu ve výši 50 000 korun. Stalo se tak na přemostění nad silnicí č. 34 u kilometrovníku č. 34-002.2. Z šetření vyplývá, že pachatel mohl být mladý muž s černými vlasy.

Policisté žádají případné svědky, především řidiče, kteří inkriminovanými misty projížděli a viděli někoho podezřelého nebo měli v uvedené době zapnutá záznammová zařízení ve svých vozidlech, aby se obrátili na policisty na telefonní číslo 974 226 730 nebo přímo na linku 158. Za pomoc děkujeme. 

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

12. července 2021

vytisknout  e-mailem