Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neznámý agresivní řidič v Kobylisích

Policisté hledají řidiče vínového vozidla Renault Scenic a svědky události. 

Včera 7. listopadu kolem jedenácté hodiny dopolední došlo k napadení spolujezdce agresivním řidičem vozidla tovární značky Renault Scenic v Praze 8 na křižovatce ulic Písečná a Čimická. Neznámý muž ve věku mezi 30 až 35 lety začal najíždět do vozidla jedoucího v levém jízdním pruhu předepsanou rychlostí a při tom troubil a blikal. Poté jednadvacetiletou řidičku předjel z pravé strany, zařadil se před její vůz a na červený signál na semaforu zastavil. Když se rozsvítil zelený signál, vozidlo pořád stálo a řidič začal ukazovat posunky zvednutým prostředníčkem na řidičku stojící za ním. Když se vozidlo stále nerozjíždělo, jednadvacetiletý spolujezdec vystoupil z vozu řidičky a šel za řidičem vínového Renaultu zjistit, z jakého důvodu se nemůže rozjet. Ten ale odpověděl, že nikam nepojede a došlo tak mezi muži ke slovnímu konfliktu. Jakmile se však mladík vracel k vozidlu své přítelkyně, řidič scenicu ho došel, chytil rukama za bundu, cloumal s ním ze strany na stranu a několikrát s ním dokonce hodil o vozidlo. Když se napadenému muži podařilo vytrhnout ze sevření, útočník ho následně udeřil do obličeje. Poté ale utekl do svého vozidla, jehož registrační značka začínala 9S1, a odjel směrem do centra metropole. Zraněný mladík následně skončil na ošetření v nemocnici.
 
Policisté nyní pátrají po muži ve věku mezi 30 až 35 lety, který je vysoký asi 185 centimetrů, silnější postavy. Měl krátké hnědé vlasy a na čele mírnou pleš. Oblečený byl do světlé bundy, pruhovaného svetru a modrých džínů.
 
Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za což hrozí útočníkovi v případě dopadení až tři léta za mřížemi.
 
Jakékoliv informace k tomuto incidentu, hledaném muži či jeho vozidlu přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 8. 12. 2011

vytisknout  e-mailem