Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nezletilci ničili vozidla

PŘEROV - Zůstala po nich škoda necelých 25 000 Kč. 

V únoru a březnu zaměstnával policisty nejeden případ poškozeného vozidla v Přerově na ulici Tovární v blízkosti vlakového nádraží. Pátrání po pachatelivandalských činů bylo úspěšné a případy se podařilo objasnit. Minulý týden jsme ale případ museli odložit, protože jako pachatelé, kteří se k protiprávnímu jednání přiznali, byli odhaleni tři nezletilci ve věku 12, 13 a 14 let a jejich trestní stíhaní je tudíž nepřípustné. Společně se dopustili dvou činů jinak trestných a to krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci.
Z šetření vyplynulo, že se koncem únorapo vzájemné domluvě společně v jeden a ten samý den, vloupali do dvou vozidel značky Škoda Octavia. Aby se dostali dovnitř, rozbili kamenem oběma vozidlům okno. V jednom nenašli nic, co by stálo za to, ale ve druhém našli pouzdro s patnácti cédéčky, které ukradli. Auto navíc mechanicky poškodili na dveřích a na střeše.
Dalším objektem jejich řádění se stalo v první polovině března vozidlo Š Felicia, ze kterého odcizili autorádio a dva zahradní rýče. S vozidlem měli v úmyslu se i projet, proto vytrhli pod volantem elektrické kabely od zapalování. Po neúspěšném pokusu autu poškodili interiér, okolí palivové nádrže a čelní sklo. S vozidlem navíc manipulovali tlačením dopředu a dozadu.
O pár dní později se vrátili na stejné místo, kde stálo vozidlo stejné značky jako v předchozím případě. Za pomoci kamene rozbili okno a uvnitř poškodili spínací skříňku zapalování. Z auta se jinak žádné další věci neztratily.
Poslední zátah udělali koncem března a objekty jejich řádění se stala další tři vozidla Š Octavia, Saab a Ford Escort. Do všech se dostali stejným způsobem, opět za pomoci kamene a rozbitím okna. Auta prohledali, ale nic z nich nevzali.
Majitelům vozidel způsobili celkovou škodu na odcizených věcech 1 800 Kč. Na poškození vozidel se škoda vyšplhala podstatněji výš a to na částku 22 650 Kč.

por. Mgr. Miluše Zajícová
7. května 2019

vytisknout  e-mailem