Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezastavila ho ani podmínka, ani sdělení obvinění

ZLÍNSKO: Kradl jako straka, skončil ve vazbě. 

Komisař kriminální policie obvinil dvaatřicetiletého muže z Otrokovic z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v celkem osmi případech vesměs v prodejnách v Otrokovicích, Malenovicích, Napajedlech a Uherském Hradišti. Celková škoda způsobená krádežemi se vyšplhala na téměř čtyřicet pět tisíc korun. V případě odsouzení hrozí dvakrát soudně trestanému recidivistovi trest odnětí svobody až na tři roky.

Obviněný muž kradl od října loňského roku, přestože byl v tomtéž roce za krádeže potrestán podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2018. I když si od kriminalistů v dubnu letošního roku vyslechl obvinění z několika trestných činů, kradl dál, až do konce června, kdy jeho krádežím učinil přítrž soudce svým rozhodnutím o jeho umístění do vazby.

Kromě potravin bral z prodejen také drogistické a kosmetické zboží, alkohol a mobilní telefony. V jednom případě odcizil z volně přístupné budovy v Otrokovicích z věšáku igelitovou tašku patřící zaměstnankyni, v níž byl mimo jiné mobilní telefon a peněženka s penězi, doklady a platební kartou.

Otrokovičtí policisté muže zadrželi koncem června v Otrokovicích. Recidivista se ke všem krádežím přiznal a svého jednání litoval.  

11. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem