Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezapomněli jste zabezpečit chatu

či chalupu před případnými zloději? 

Za prvních osm měsíců t.r. vyšetřovali východočeští policisté celkem 382 případů krádeží vloupáním do chat a chalup (v loňském roce 387 případů). I když se policisté této trestné činnosti celoročně věnují (jejich úspěchy naleznete např. zde: Nad ptáčky spadla klec), rádi bychom Vám připomněli několik cenných rad, které i Vám mohou pomoci odradit případného pachatele vloupání do Vašeho rekreačního objektu.

Vzhledem k tomu, že k těmto případům dochází zejména v období, kdy bývají tyto objekty opuštěné, Policie ČR upozorňuje - nezapomeňte před zimou na zabezpečení Vašich chat a chalup! I když policisté rekreační oblasti průběžně kontrolují, není v jejich silách, aby uhlídali všechny objekty!  více na:  http://www.policie.cz/clanek/akce-a-projekty-48.aspx

 

leták.jpg  

 

Policisté přijali na východě Čech v těchto dnech několik oznámení o vloupání do rekreačních objektů. Od pátku do neděle tak vyšetřují celkem sedm těchto případů. Jedná se o chalupu na Pardubicku a na Rychnovsku, dále na Semilsku a na Orlickoústecku.

V pátek přijali policisté na Obvodním oddělení Policie ČR v Holicích oznámení, že se neznámý pachatel vloupal do rekreační chalupy v obci Horní Jelení na Pardubicku. Někdy v době od 7. 9. do 3. 10. 2008 překonal oplocení pozemku a vypáčil vstupní dveře. Vnikl do chalupy, kde prohledal místnosti a poté odcizil pánské horské jízdní kolo, dva koberce, porcelánovou soupravu z 19. století, notebook a pánské náramkové hodinky. Předběžná škoda byla vyčíslena na téměř 140.000 korun.

K dalšímu vloupání mělo dojít v době od 21. 9. do 3. 10. 2008 v Bartošovicích v Orlických horách na Rychnovsku. Dosud neznámý pachatel zde rozbil nezjištěným předmětem skleněnou výplň okna rekreační chalupy a vše prohledal. Aniž by něco odcizil, zkonzumoval alkoholické nápoje a potraviny. Majitelům však způsobil škodu ve výši 2.000 korun.

V době od 29. 8. do 4. 10. 2008 se vloupal neznámý zloděj do chalupy v obci Čistá u Horek na Semilsku. Z objektu si odnesl jízdní kolo, elektrické nůžky na plot, motorovou pilu zn. Stihl, radiomagnetofon, 2 ks CD a snubní prstýnek. Majitel vyčíslil škodu na téměř 50.000 korun. Dne 5. 10. 2008 bylo zjištěno, že k obdobnému vloupání ve stejné obci došlo také v další chalupě,  kterou zloděj pouze prohledal.

V obci Dolní Rokytnice nad Jizerou na Semilsku vnikl zloděj do rekreační chalupy někdy v době od 1. 12. 2007 do 5. 10. 2008. Z chalupy odcizil malovanou truhlu, dřevěný kolovrátek, nástěnné hodiny, čajový servis a plotýnkový vařič. Škoda činí 24.000 korun.  

leták1.jpg
Policisté z obvodního oddělení Žamberk vyšetřují vloupání do chalupy, ke kterému došlo v obci České Petrovice v době od 24. 8. do 3. 10. 2008. Dosud neznámý pachatel rozbil nalezeným kamenem skleněnou výplň okna a vnikl dovnitř. Uvnitř vše prohledal, přičemž odcizil oblečení, zimní boty, jídlo, alkohol a ruční baterky. Své staré oblečení a boty ponechal na místě. Majitel vyčíslil škodu na 2.370 korun.  

Policisté vyšetřují také vloupání do bývalé zemědělské usedlosti v obci České Heřmanice na Orlickoústecku. Zloděj se sem vloupal někdy v době od 16. 9. do 5. 10. 2008 poté, co rozbil kusem cihly dvojité okno vedoucí do kuchyně. Vnikl do objektu a část prohledal. Poté odcizil plynový vařič i s plynovou bombou, kuchyňské náčiní, radiobudík, žehličku a potraviny. Poté, co prohledal i chlévy, objekt opustil. Způsobená škoda byla vyčíslena na 3.050 korun.

 

 




 

 

 

 

 

více na: http://www.policie.cz/clanek/akce-a-projekty-46.aspx?q=Y2hudW09OQ%3d%3d

por. Mgr. Lenka Burýšková

Odkazy do noveho okna

ochrana rekreačních objektů leták

ochrana rekreačních objektů leták 

Detailní náhled

ochrana rekreačních objektů leták1

ochrana rekreačních objektů leták1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem