Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nezaplatila za zboží

DĚČÍNSKO - Recidivistka zase kradla; Ukradené kolo; Řídil opilý. 

Nezaplatila za zboží

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 22letá žena, která v neděli po poledni odcizila v prodejně ve Šluknově zboží v hodnotě sto korun, za které nezaplatila. Vzhledem k trestní minulosti ženy, která byla teprve před třemi měsíci propuštěna z vězení, byl případ kvalifikován jako trestný čin, za který ji může soudce v případě uznání viny poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Ukradené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do suterénu činžovního domu. Ze sklepní kóje odcizil horské kolo, majiteli způsobil škodu ve výši pětadvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádež a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil opilý

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 24letému řidiči, kterého v neděli zastavila hlídka v Chřibské. Řidič vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v krajním případě až roční vězení.

15. června 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem