Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nevyšlo to

VSETÍNSKO: Zloději ve Vsetíně krádež nevyšla. 

V pátek ráno se zloději neoplatily choutky něco odcizit v šatních skříních jedné ze vsetínských restaurací. Přišli na něj, zavolali policii a muž si ještě týž den převzal sdělení podezření z trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

O tom, že ne vždy se oplatí využití situace známého přísloví „příležitost dělá zloděje“, se přesvědčil jednačtyřicetiletý muž z Valašského Meziříčí. Ten si v pátek po páté ráno všiml nezajištěných zadních dveří jedné vsetínské restaurace. Vydal se do nich a po chvíli našel i šatnu se skříněmi. Začal je prohledávat, co kdyby něco našel. Nenašel, po chvíli jej tam totiž objevil personál a ihned zavolali policii. Muž putoval na policejní služebnu.

Při zjišťování okolností tohoto skutku, zjistili policisté, že muž je namočen ještě v jedné krádeži. To v druhé polovině února na jednom z oddělení vsetínské nemocnice vzal čtyřiatřicetiletému muži z odložené bundy peněženku s tisícem korun, doklady a platebními kartami.

Výsledek byl jasný. Muž z Valašského Meziříčí si ještě večer v pátek převzal z rukou policisty sdělení podezření pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Při prokázání viny mu u soudu hrozí až tři roky vězení, protože již v minulosti majetkovou trestnou činnost páchal a byl za ni potrestán.


3. března 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem