Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nevyměníš - nepojedeš

Nový Jičín - Policisté s předstihem inforovali řidiče na povinnost výměny některých řidičských průkazů. 

Už od ranních hodin středečního dne (21.4.) probíhala rozsáhlá dopravně preventivně-bezpečnostní akce novojičínských policistů ve spolupráci se Střední  policejní školou Ministerstva vnitra Holešov,  a Městskou policií  v Novém Jičíně.
Na deseti stanovištích v Novém Jičíně a jeho okolí kontrolovali policisté řidiče porušující pravidla silničního provozu. Současně je upozorňovali na nutnost výměny  řidičských průkazů. V rámci kampaně  ministerstva dopravy.
Rozdávané  informační letáky názorně ukazovaly o které  řidičské průkazy se jedná.
Řidič, který vyjede po novém roce se  starým  dokladem, může být policisty pokutován. Což ovšem  není to co policisté chtějí a proto s předstihem řidiče  informují.

Během akce policisté zkontrolovali celkem 525 vozidel a rozdali na téměř šest set informačních letáčků s upozorněním pro řidiče. Dále zjistili 52 dopravních přestupků, za které udělili blokové pokuty přes 40 tisíc korun. V pěti případech byl dopravní přestupek oznámen k  projednání.
Řidiči nějčastěji porušili povolenou rychlost, a to v 18 případech, u sedmnácti vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav, šest řidičů nepředložilo doklad o pojištění  odpovědnosti a čtyři účastníci silničního provozu porušili  povinnost, užít při jízdě bezpečnostní pásy. V policejní síti uvízl i jeden řidič osobního vozidla, u kterého byl zjištěn alkohol. Dechová zkouška u mladého řidiče z Novojičínska odhalila necelé jedno promile alkoholu.

 

Fotodokumentace zde:    foto1    foto2     foto3     foto4

vytisknout  e-mailem