Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nevydařená krádež

ZÁBŘEŽSKO - Mladíci měli po havárii vozidla plné ruce práce. 

Zábřežští policisté zadrželi dva mladíky ve věku 19 a 23 let bezprostředně poté, co se měli v obci Lukavice vloupat do oploceného areálu skladu, ze kterého měli odcizit tři disky i s pneumatikami, ale také propan-butanovou láhev a plastový kanystr. Jejich nekalou činnost zaznamenali všímaví občané, kteří zalarmovali policisty.

Ti pak oba mladíky zastihli na výjezdu z obce, jak se pokoušejí vyměnit poškozenou pneumatiku na Škodě Octavii. Vozidlo bylo v pravé přední částí na zvedáku a vedle něj ležel poškozený disk s roztrženou pneumatikou, ale také náhradní kolo. Při tomto pohledu bylo policistům zřejmé, na co mladíci odcizené pneumatiky potřebovali a ti museli s pravdou ven.

Starší z mužů policistům následně přiznal, že v Bohuslavicích nezvládl řízení, narazil do vyvýšeného obrubníku a přitom na Octavii poškodil obě kola na pravé straně. Na místě nehody ale nezastavil a pokračoval v jízdě až do Lukavice, kde si chtěl poškozené kolo vyměnit. Tam zjistil, že má na rezervním kole vyfouknutou pneumatiku a situaci tedy bude muset vyřešit jiným způsobem.

V rámci prováděného šetření policisté řidiče, který jevil známky podnapilosti, vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Při té mu naměřili bezmála 2,5 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla o něco málo nižší. Mladík navíc za volantem neměl co pohledávat. Pokud by respektoval trestní příkaz a navazující rozsudek šumperského okresního soudu, kterým mu byl uložen, mimo jiné, trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, vozidlo by řídil nejdříve koncem roku 2024.

Oba mladíci si již vyslechli sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež. Třiadvacetiletý mladík je navíc podezřelý také z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené trestné činy mu tak v případě prokázání viny a odsouzení hrozí, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
5. září 2019

Odkazy do noveho okna

havárie vozidla

havárie vozidla 

Detailní náhled

havárie vozidla

havárie vozidla 

Detailní náhled

havárie vozidla

havárie vozidla 

Detailní náhled

havárie vozidla

havárie vozidla 

Detailní náhled

havárie vozidla

havárie vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem