Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevídaný úlovek

DĚČÍN - Nevídaný úlovek; Po zlém to nefunguje; V bytě neměl co dělat; Dva na jednoho 

Na nečekaný úlovek natrefil koncem září šestadvacetiletý muž z Varnsdorfu, když prohledával místní odpadkové kontejnery. V jednom z nich totiž nalezl dámskou koženou bundu, v jejíchž kapsách se nacházelo zhruba sto tisíc korun. Asi málokdo pochybuje o tom, že do smetí se mohla dostat jinak, než omylem. A také ano. Majitelé oděv vyhodili omylem a když si skutečnost uvědomili, bylo pozdě. Nálezce si v rozporu se zákonem situaci vyložil jako příležitost k obohacení a peníze v několika dnech utratil. Místní policisté, kteří ho dopadli částečně i díky tomu, že se nezapomněl pochlubit,  mu ale jasně dali najevo, že to byla velká chyba, když mu včera ve zkráceném přípravném řízení sdělovali podezření z přečinu zatajení věci. Za t ten může být potrestán až ročním vězením.
 
 
Po zlém to nefunguje
 
Rumburští kriminalisté objasnili případ, kdy pětadvacetiletý muž napadl ve Šluknově na veřejnosti slovně a pak i fyzicky devatenáctiletého mladíka. Útokem měl na napadeném vymáhat přítomnost další jemu známé osoby, se kterou měl údajně nějaké nesrovnalosti. Na služebně se pak přesvědčil, že nezvolil právě nejlepší způsob řešení problému. Muži zákona mu totiž sdělili obvinění pro výtržnictví a vydírání. Za to může soudce udělit až čtyřleté vězení.
 
 
V bytě neměl co dělat
 
 Do bytu šestapadesátileté ženy z Děčína nedávno neoprávněně vnikl osmatřicetiletý muž. Uvnitř se zmocnil indukční varné desky a elektrických krbových kamen za tisíce korun. Polovinu lupu pak udal do zastavárny. Policisté z obvodního oddělení se ale chlapíkovi dostali na kobylku a včera mu sdělili podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení. Teď mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Dva na jednoho
 
Do fáze zahájení trestního stíhání pro výtržnictví dovedli kriminalisté případ fyzického napadení dvaatřicetiletého muže začátkem léta na ulici v Rumburku. Atakovali jej zde dva výtečníci kolem dvaceti let a způsobili mu při tom zranění na hlavě, díky kterému musel pobýt v nemocnici. Povedené dvojce hrozí pobyt také, ale v úplně jiném zařízení. Protáhnout se může až na dva roky.
 
 
 
 
11. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem