Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nevezl jen roury

VYŠKOVSKO, BRNO: V nákladovém prostoru se ukrývali migranti. 

V pátek dopoledne zastavil na benzinové čerpací stanici v prostoru 3,5km dálnice D46 rumunský kamion. Jeho řidič během jízdy pojal podezření, že má v nákladovém prostoru nějaké osoby. Protože vše nasvědčovalo tomu, že osob v návěsu bude více, vyrazily na místo hlídky z Vyškova i dálniční policisté Ivanovic na Hané. Po otevření návěsu z něj vyskákalo šest osob, nikdo z nich neměl doklady. Policisté nyní zjišťují, jak a kde se do kamionu, který k nám přijel ze Slovenska, dostali a jakou roli v případě sehrál jeho řidič. Cizinci pravděpodobně pochází z Afghánistánu.

Po jedenácté hodině vyjížděli policisté k další kontrole zahraničního kamionu. Ve skladu v brněnské městské části Slatina zaparkoval turecký kamion a před tím než z něj skladníci začali vyvážet zboží, uslyšeli  z nákladového prostoru podezřelé zvuky. Z vozu, který na naše území přijel ze Slovenska, vystoupilo šest cizinců. I tito byli bez dokladů a pravděpodobně pochází z Afghánistánu.

Podobné záchyty nejsou v poslední době ojedinělé. Ve čtvrtek večer na 199 km dálnice D1 ve směru na Prahu policisté zajistili šest Afghánců bez dokladů. Tito cestovali stejným způsobem, v nákladovém prostoru českého kamionu. 

Od začátku roku jihomoravští policisté odhalili při kontrolách již šestadvacet běženců. Za loňský rok to bylo více než sto padesát osob odhalených při nelegálním cestování v ložné ploše kamionu.

nprap. David Chaloupka, 22. ledna 2021

vytisknout  e-mailem