Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nevěnovali se řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Místo řízení se věnoval rádiu. 

V uplynulém týdnu došlo k několika dopravním nehodám, jejichž hlavní příčinou byla nepozornost řidičů. Ve středu 16. září boural teprve osmnáctiletý řidič Peugeotu. Mladík jel od Veletin směrem na Uherský Brod. Jenže místo řízení se věnoval rádiu a najel do protisměru. Poté strhl řízení s úmyslem vrátit se do svého pruhu. Tak se dostal do smyku a vyjel mimo silnici, kde narazil do keřů. Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Zkouška na alkohol vyšla negativní. Mladík se přiznal k tomu, že nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na dvacet tisíc korun.

Možná ze stejného důvodu se nevěnoval řízení i čtyřiapadesátiletý řidič Fabie. Ten včera odpoledne v ulici Brněnská ve Starém Městě přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého. Svou bezohlednou jízdou ohrozil a omezil řidiče nákladního auta, se kterým se nakonec střetl. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. V tomto případě je škoda vyčíslena na osmdesát tisíc korun.

Dopravní policisté vyjížděli včera ráno do Uherského Brodu. Na tamní křižovatce se střetl Peugeot s Passatem. Řidič Peugeotu nezastavil u dopravní značky “Stůj, dej přednost v jízdě“ a nedal tak přednost řidičce Passatu. Po střetu se s ní auto převrátilo na střechu. Zraněná řidička poté skončila v nemocnici.

Tento týden bourali i cyklisté. Včera odpoledne vyjížděli záchranáři a policisté na cyklostezku u Ostrožské Nové Vsi. Osmapadesátiletý cyklista si vyjel na kole, které bylo technicky nezpůsobilé. A tak se stalo, že mu za jízdy praskl rám kola. Muž z kola spadl a utrpěl zranění nohy. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška.

Nehodou mohla skončit jízda třiadvacetiletého cyklisty, který ve středu krátce před půlnocí projížděl Uherským Brodem. Mladík totiž za snížené viditelnosti nepoužil světlo. Za to mu policisté uložili blokovou pokutu.

S alkoholem se potýkal sedmatřicetiletý řidič. Policisté ho zastavili ve středu krátce před pátou hodinou ráno ve Staré Tenici. Poté, co nadýchal 3,15 promile alkoholu, se k pití před jízdou přiznal. Nyní mu hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let!

Dopravní nehodu způsobil v neděli večer 13. září nepoučitelný pětadvacetiletý řidič Lancie. Mezi Bánovem a Bystřicí pod Lopeníkem předjížděl auto v místech, kde neměl dostatečný rozhled a v protisměru se střetl s autobusem. Navíc předjížděl v místech, kde je to zakázáno jak dopravní značkou, tak i plnou středovou čarou. Policisté při šetření dopravní nehody provedli u mladého řidiče test na drogy, který vyšel pozitivní. Muž přiznal, že předešlý den požil pervitin a marihuanu. Také přiznal, že nemá řidičský průkaz. Ten mu totiž v červnu policisté zadrželi, za řízení pod vlivem drog. Škoda je odhadnuta na sto padesát tisíc korun. Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 11. 9. – 17. 9. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

11. 9. – 17. 9. 2015

4. 9. – 10. 9. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

4

3

Řidič pod vlivem drog

3

0

Překročení maximální rychlosti

10

31

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

2

7

Telefonování za jízdy

1

7

Špatný technický stav vozidla

29

45

Neoprávněné zastavení a stání

0

1

Chodci

0

3

Cyklisté

3

4

18. září 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem