Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neuvěřitelná jízda řidiče na Českobudějovicku

České Budějovice - Fasáda, mostek, lampa veřejného osvětlení i policejní vozidlo, to vše stihl nabourat na pár stovkách metrů. 

I zkušení policisté byli v sobotu dopoledne překvapeni, když byli přivoláni na místo dopravní nehody v Trhových Svinech. Z jedné nehody se totiž ukázalo, že jich bude poměrně více, a to ještě nevěděli, že škodu „utrpí“ i jejich vůz. Řidič Mercedesu tam totiž na několika stovkách metrů dokázal způsobit hned několik nehod se škodou v řádech tisíců korun. Nejprve „odřel“ fasádu domu, poté se mu do cesty „připletl“ mostek, následně lampa veřejného osvětlení a poté jiné vozidlo. Když se policisté dali do řešení událostí, řidič si šel údajně do vozidla zatopit. Otočil klíčkem, auto se rozjelo a nabouralo to policejní, ve kterém kolegové přijeli. Za nehodami však nestál alkohol ani drogy, jak policisté na místě zjistili. Co vlastně řidiče rozhodilo natolik, že jeho jízda se neobešla bez tolika „ťukanců“, zjišťují českobudějovičtí policisté. Naštěstí se událost obešla bez velkých škod a hlavně se nikomu nic nestalo.

Dodržujte pravidla silničního provozu! Soustřeďte se na jízdu, nikoho neohrožujte a neomezujte. Dbejte ohleduplnosti a předvídejte. Za volant usedejte v době, kdy se cítíte dobře a nejste unaveni a pokud vám dobře není, odložte cestu na jindy. Riskovat se nevyplácí ani vám a především dalším účastníkům silničního provozu, kterým byste mohli způsobit újmu na zdraví, životě či majetku.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz
1. února 2024

vytisknout  e-mailem