Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neuvěřitelná drzost zloděje aut

HRADECKO-V pondělí chycen v Praze v odcizeném autě, po propuštění si šel hned pro další 

Neuvěřitelná drzost, jinak nelze nazvat jednání 25letého muže ze Středních Čech, který takřka ihned po propuštění z policejní služebny, kde byl zadržen po honičce Prahou v odcizeném autě SUZUKI IGNIS, o které jsme veřejnost informovali 11. 2. 2013 (více zde http://www.policie.cz/clanek/auto-se-diky-gps-lokatoru-vrati-majiteli.aspx ), odcizil další auto.

Ačkoliv policisté ještě nestihli uzavřít vyšetřování prvního odcizení vozidla z Chlumce nad Cidlinou, muž pokračoval v krádežích. Podle jeho výpovědi si od svého známého půjčil registrační značky s doklady od vozidla a jel do Prahy pro další auto. Tentokrát si vybral vozidlo zn.CITRÖEN AX, se kterým prý jezdil asi dva dny. Auto bylo podle našeho zjištění odcizeno v Praze 2.
Policisté OOP Chlumec toto vozidlo v pátek 15.2.2013 půl hodiny po půlnoci zastavili v rámci běžné silniční kontroly. Řidič ale nebyl schopen předložit řidičský průkaz, protože ho totiž vůbec nevlastní. Uváděl, že si auto půjčil od svého známého a že chtěl své přítelkyni popřát ke svátku Sv.Valentýna. Vzhledem k tomu, že policisté během krátké chvíle zjistili, koho mají před sebou, pojali podezření, že by to s půjčkou auta nemuselo být tak, jak říká. Jejich podezření se také záhy potvrdilo. Registrační značka a doklady od vozidla nesouhlasily s VIN kód. Bylo tedy zřejmé, že mladík nemluví pravdu. Po zadržení se ještě doznal ke krádeži dalších dvou aut, a to MAZDY 323 a SUBARU IMPREZA, které měl obě odcizit v Praze. Vypověděl, že druhé jmenované vozidlo odstavil v Chlumci nad Cidlinou nedaleko od místa, odkud pak odcizil SUZUKI IGNIS, se kterým jsme ho zadrželi v Praze. Kriminalisté toto auto v Chlumci n.C. skutečně nalezli, zajistili ho a po provedení potřebných úkonů ho budou moci vrátit jeho pravému majiteli. Všechny okolnosti týkající se všech odcizených vozidel jsou stále v šetření.

Po prvním zadržení byl muž propuštěn s tím, že trestní řízení s ním bude vedeno na svobodě. Nyní by ale neměl mít nějakou dobu šanci si za volant sednout, ani žádné další vozidlo odcizit. Kriminalisté totiž kromě toho, že ho obvinili z krádeže, podali k rukám státního zástupce i podnět na jeho vzetí do vazby. V neděli dopoledne soudce okresního soudu návrh akceptoval a muž tedy bude stíhán vazebně.  V případě odsouzení mu hrozí až pěti leté vězení.
I přes nízký věk podezřelého muže, jsou jeho záznamy v rejstříku trestů více než bohaté.  V současné době jich zde má patnáct, vesměs za majetkovou trestnou činnost.

 mjr. Mgr. Ivana Ježková, 17.1.2013, 11:45

Odkazy do noveho okna

SUBARU

15.2.2013 krádeže aut 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem