Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neúspěšný lupič

TEPLICKO - Dvakrát chtěl peníze, dvakrát odešel s prázdnou; Taxikářka řídila pod vlivem drog... 

Neúspěšný lupič

     Ve vazební věznici skončil 36letý recidivista, který je podezřelý ze dvou loupežných přepadení. V polovině února měl v jedné z teplických heren předložit papírek s napsaným textem, aby mu vydali peníze, protože má zbraň. Když mu obsluha řekla, že hotovost nemá, muž odešel z herny pryč.

     Podle shromážděných důkazů si to namířil rovnou do klenotnictví, kde po prodavačce požadoval vydání veškeré hotovosti s tvrzením, že je ozbrojen. Ani tady ale nebyl úspěšný, a když začal personál volat o pomoc, z obchodu s prázdnou odešel.

     Teplickým policistům se během několika málo dnů podařilo ustanovit totožnost v minulosti pětkrát odsouzeného muže, před několika dny byl zadržen a následně obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Pokud bude u soudu uznán vinným, mohl by se vrátit zpátky za mříže až na deset let.

Taxikářka řídila pod vlivem drog

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá žena, která pracovala jako řidička taxislužby. V polovině února ji zastavili v Bílině policisté, protože nebyla za jízdy připoutána a navíc měla v autě pět lidí, kteří také nepoužili bezpečnostní pásy.

     Při kontrole byla orientační zkouškou zjištěna přítomnost návykových látek v těle řidičky, což potvrdil i následný rozbor krve, kterým byla prokázána přítomnost metamfetaminu a jeho metabolitu amfetaminu v koncentraci, která vylučuje způsobilost k řízení motorových vozidel. Žena je stíhána na svobodě, v případě uznání viny jí hrozí až roční vězení.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 7:20 do 7:45 hodin dne 29. února 2020 v Teplicích, ul. Bohosudovská na parkovací ploše u Kauflandu. Dosud nezjištěný řidič měl poškodit levou přední část zaparkovaného vozidla Peugeot 206 modré barvy a z místa odjet, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

nabourané auto

6. března 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem