Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neúspěšná škola smyku

RYCHNOVSKO - Za volantem mladí řidiči i alkohol 

Hned tři havárie se společným jmenovatelem "SMYK"  šetřili rychnovští dopravní policisté během včerejšího deštivého dne.
První z nich byla nahlášena v 12:30. Devatenáctiletý řidič vozu zn. Renault Clio jel v Rychnově nad Kněžnou okolo pivovaru směrem na Habrovou. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a s autem dostal smyk. Ten nezvládl, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po nehodě byl mladík odvezen do rychnovské nemocnice k ošetření. Dechová zkouška u něj alkohol neprokázala. Škoda této havárie byla vyčíslena na 30.000 korun.

Ke druhé havárii vyjížděla hlídka rychnovské Skupiny dopravních nehod v 16:30. Třiatřicetiletý řidič vozu zn. Volkswagen Polo projížděl mezi obcemi Ledce a Očelice. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a s autem dostal smyk. Ten nezvládl, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Po nehodě byl muž odvezen do rychnovské nemocnice k ošetření. Provedenou dechovou zkouškou policisté u řidiče naměřili 0,94 promile alkoholu v dechu. Škoda byla odhadnuta na 20.000 korun.

Poslední úterní havárie byla na tísňovou linku oznámena v 18:30. Jednadvacetiletá řidička vozu zn. Ford Galaxy jela od Rychnova nad Kněžnou směrem na Javornici. Při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a s autem dostala smyk. Ten nezvládla, vjela vpravo mimo komunikaci, kde havarovala. Po nehodě byla mladá žena převezena s lehkým zraněním do rychnovské nemocnice. Dechová zkouška u ní přítomnost alkoholu neprokázala. Škoda této havárie se vyšplhala na 80.000 korun.

Řidiči, buďte obezřetní. Při mlze, ranních námrazách, na mostcích, v úsecích, kde se střídá suchý povrch s lesními úseky, dejte nohu z plynu. Mokré komunikace se spadaným listím jsou rizikem pro rychlou jízdu. Nezapomínejte ani na migraci lesní zvěře. Lepší je ztratit v životě vteřinu než za vteřinu život.

por. Mgr. Alena Kacálková
17.10.2012 v 11:00

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

16.10. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.10. Ledce 

Detailní náhled

Rychnovsko

16.10. Javornice 

Detailní náhled

Rychnovsko

16. 10. Ledce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem