Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neusnadňujte práci zlodějům

KLADENSKO – Zabezpečte si svůj majetek. 

Včera 29. března 2016 oznámil na obvodní oddělení Slaný sedmačtyřicetiletý muž, že jeho rozestavený dům v obci Slaný v ulici Pálova navštívil během velikonočních svátků nezvaný návštěvník. Nejprve zatím nezjištěný pachatel přelezl dvou metrový plot a následně vnikl do novostavby, ze které odcizil bourací kladivo, rozbrusku a stolní pilu, vše za téměř 37.000,-Kč. To mu zřejmě nestačilo a tak rozbil okénko a vnikl do pracovní buňky, která stojí na pozemku. Tu však pouze prohledal a nic neodcizil. V tomto případě způsobil škodu poškozením 3.000,- Kč. Policisté případ prošetřují jako krádež a v případě dopadení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Další krádež a porušování domovní svobody šetří policisté OOP Zlonice. K těm došlo v noci z 26. na 27. března 2016 v obci Poštovice. Neznámý pachatel tam vnikl do neuzamčené garáže náležící k rodinnému domu a odcizil zde čtyři kola i s disky zn. Bridgestone v hodnotě 8.000,- Kč.

Zatím poslední krádež a porušování domovní svobody z noci z pondělí 28. na úterý 29. března 2016 evidují na obvodním oddělení Kladno - město. I v tomto případě vnikl zloděj do garáže v Kladně v ulici J. Voskovce, ze které po překonání zámku odcizil horské jízdní kolo zn. Aggressor v hodnotě 11.000,- Kč.

Za oba výše zmiňované přečiny hrozí pachatelům až dva roky za mřížemi.

Policie ČR znovu upozorňuje občany, aby zabezpečili lépe svůj majetek! Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce. Převážně garáže jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy. Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní garážová vrata, je moudré chránit garáž elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na domovní alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
30. března 2016

vytisknout  e-mailem