Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Neurvalý pacient

HANUŠOVICKO - Hrubě se navážel do pacientů i zdravotní sestry. 

Devětačtyřicetiletý muž z Hanušovicka si v těchto dnech vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování.

Začátkem měsíce srpna se měl v malé obci na Hanušovicku velmi hrubě a neurvale chovat nejen k pacientům, ale také k personálu tamějšího zdravotnického zařízení.

V alkoholovém opojení, vybaven rozpitou pivní lahví v ruce, měl nejprve před budovou zdravotního střediska vulgárně pokřikovat na několik příchozích pacientů a tyto opakovaně přesvědčovat o tom, že je všechny předběhne. Zároveň se měl hrubě navážet do rodinných příslušníků jedné z pacientek a jeho pozornosti neunikl ani jeden z poškozených, kterého vyzýval na souboj a vyhrožoval mu ublížením na zdraví.

V takto hrubém jednání měl následně pokračovat také v čekárně, kde měl několikrát silně udeřit do dveří ordinace a po zdravotní sestře vyžadovat vydání své zdravotní karty. Když mu sestra nechtěla vyhovět, velmi hrubě a vulgárně jí nadával. Čekárnu opustil až poté, co mu zdravotnice sdělila, že se obrátí na policii.

Vzhledem k tomu, že byl podezřelý muž v minulosti opakovaně za trestný čin výtržnictví odsouzen, hrozí mu nyní, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
5. září 2019

vytisknout  e-mailem