Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukázněný jeřábník na stavbě

KLADENSKO - Provedenou dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu. 

Na základě oznámení v sobotu 23. července 2016 vyjížděli policisté oddělení hlídkové služby na stavbu ve Vašíčkové ulici v Kladně, kde bylo značné podezření, že se zde nachází pracovník jeřábu pod vlivem alkoholu.

Přivolaná prvosledová hlídka policejním šetřením na místě zjistila, že podezřelým je dvaceti sedmiletý  muž cizí státní příslušnosti, pracující na této stavbě jako jeřábník. Vzhledem k tomu, že tento muž jevil značné známky opilosti již při výstupu do jeřábové kabiny, byl jeho stav oznámen na policejní služebnu, neboť zde hrozilo možné nebezpečí úrazu.

Policisté vyzvali podezřelého jeřábníka k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem  a naměřená hodnota byla ve výši 1,18 promile alkoholu v dechu. Muž byl následně převezen na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. V době příjezdu přivolané policejní hlídky, jeřábník seděl zatím v kabině jeřábu a se strojem ještě nic nezvedal a pouze se k pracovní činnosti připravoval.

Policisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestného činu z pokusu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

25. července 2016

 

vytisknout  e-mailem