Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukázněnost řidičů v dopravě

KLADENSKO - Řidiči opět usedli za volant pod vlivem návykových látek a bez řidičského oprávnění. 

Policisté z územního odboru Kladno při výkonu služby na pozemních komunikacích zjistili v rámci  kontrolní činnosti neukázněné řidiče, kteří jsou podezřelí z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí.

Slánští policisté z místního obvodního oddělení ve čtvrtek 18. února 2016 v brzkých ranních hodinách krátce před druhou hodinou zastavili ke kontrole v ulici Dukelských Hrdinů ve Slaném osobní vozidlo značky VW Golf, jehož řidičkou byla třiceti šestiletá žena. U řidičky byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem na alkohol a naměřená hodnota byla 1,41 promile alkoholu v dechu. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že tato řidička několik minut před policejní kontrolou způsobila dopravní nehodu v ulici Mánesova při projíždění ve směru do ulice Jungmanova, kde narazila přední částí svého vozidla do zábradlí a poté z místa dopravní nehody odjela.

Řidička se na místě k řízení vozidla doznala a dobrovolně se podrobila dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu ve slánské nemocnici. Policejní hlídka podezřelé řidičce zadržela řidičské oprávnění.

V odpoledních hodinách téhož dne několik minut po sedmnácté hodině v Kladně v ulici Vítězná policisté z obvodního oddělení Kladno kontrolovali osobní vozidlo značky BMW. Řidičem tohoto vozidla byl dvaceti dvouletý mladík, který byl při kontrolní činnosti vyzván k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Zkouška tohoto testu byla s pozitivním výsledkem na látku Canabis.

Dalším neukázněným řidičem ve čtvrtek 18. února 2016 byl dvaceti čtyřletý řidič z okresu Litoměřice. V nočních hodinách před dvacátou třetí hodinou při kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení ve Slaném v ulici Rabasova ve Slaném osobní vozidlo značky Ford. Policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla v tomto případě s negativním výsledkem. Dále byl řidič vyzván k podrobení se testu na drogy, který byl pozitivní na látku Canabis.  Podezřelý řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření s kontrolním odběrem biologického materiálu.

Po provedení lustrace bylo zjištěno, že dvaceti čtyřletý řidič má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel na základě rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy, a to v době od října 2015 do dubna 2016.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

nprap. Jana  Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

19. ledna 2016

vytisknout  e-mailem