Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči za volantem

RAKOVNICKO – Řidiči posilněni alkoholem nebo jinými omamnými látkami jsou velmi nebezpeční. 

Na linku 158 dne 9. února 2019 v brzkých ranních hodinách bylo oznámeno, že na pozemní komunikaci číslo 1/6 na trase z obce Řevničov do Nového Strašecí je zaparkované v jízdním pruhu vozidlo, ve kterém se za volantem nachází sedící muž, který nekomunikuje. Na místo oznámení se ihned dostavila rakovnická prvosledová hlídka, která provedla kontrolu řidiče, který své vozidlo zastavil v jízdním pruhu ve směru jízdy do Nového Strašecí osm set metrů  za křižovatkou. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je třiačtyřicetiletý muž z Rakovnicka. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,80 promile alkoholu v dechu. Policisté nyní tento případ prošetřují a muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 roku.

V odpoledních hodinách téhož dne policisté prvosledové hlídky v rámci kontrolní činnosti zastavili osobní vozidlo značky VW Golf, které  projíždělo v Rakovníku ulicí Plzeňská do Huřvin ve směru na obec Pavlíkov. Policisté  řidiče vyzvali k předložení potřebných dokladů pro řízení motorových vozidel a dále k testu na drogy.  U devatenáctiletého řidiče z Rakovnicka byl výsledek na drogy pozitivní. Další lékařské vyšetření s odběrem biologického  materiálu řidič odmítl. Policisté na místě podezřelému řidiči zakázali další jízdu a byl mu zadržen řidičský průkaz. Případ je nadále prošetřován a mu je podezřelý z přestupku v dopravě.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.


nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

12. února 2019

vytisknout  e-mailem