Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči, nedodržující předpisy

KLADENSKO – Tři řidiči pod vlive návykových látek a jeden v zákazu řízení. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují své zdraví, ale především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Policisté obvodního oddělení Unhošť dne 25. ledna 2020 po jedné hodině na čerpací stanici v katastru obce Velká Dobrá u dálnice D6 ve směru jízdy do Karlových Varů provedli kontrolu vozidla, jehož řidičem byl třiačtyřicetiletý muž z Rakovnicka. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 1,36 promile alkoholu v dechu.

Téhož dne v půl třetí kontrolovala policejní hlídka obvodního oddělení Kladno Kročehlavy v Americké ulici v Kladně osobní vozidlo tovární značky Peugeot 308. Řidičem vozidla by třiadvacetiletý muž z Kladenska, který se podrobil testu na drogy a výsledek byl pozitivní. Následně byl podezřelý řidič vyzván k odběru biologického materiálu, což odmítl.

Před půlnocí dne 26. ledna 2020 policisté oddělení hlídkové služby v Kladně ve Vítězné ulici ve směru jízdy do Smečenské ulice zastavili ke kontrole osobní vozidlo Ford Focus. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechové zkoušce. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je čtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti, u něhož byl pozitivní výsledek na alkohol a naměřená hodnota byla 1,21 promile alkoholu v dechu. Řidič se dále na základě policejní výzvy podrobil i odběru biologického materiálu v kladenské nemocnici.

Policisté nyní tyto tři případy nadále prošetřují a řidiči jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok.

Dalším neukázněným řidičem je třiadvacetiletý muž z okresu Tábor, který byl dne 26. ledna 2020 před třiadvacátou hodinou kontrolován policejní hlídkou obvodního oddělení Unhošť v obci Velké Přítočno v osobním vozidle Škoda Octavia. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že tento řidič usedl za volant, ačkoliv má rozsudkem Okresního soudu Nymburk udělen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel všech skupin, a to do října 2021.

Tento řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 2 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
27. ledna 2020

vytisknout  e-mailem