Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči couvali na dálnici

Praha venkov – VÝCHOD – Policisté z Brandýsa nad Labem řešili nebezpečné couvání na dálnici u Staré Boleslavi. 

Nebezpečného manévru v silničním provozu se nebálo několik řidičů, kteří se zřejmě z důvodu ušetření času rozhodli pro couvání na dálnici D10 k nejbližšímu sjezdu u Staré Boleslavi. Ve směru na Prahu se v sobotu 29. června odpoledne na dálnici tvořila kolona. Důvodem houstnoucího provozu byly prováděné práce na komunikaci a zúžení jízdních pruhů.

Místo čekání v koloně se několik řidičů rozhodlo pro riskantní jízdu a začali na dálnici couvat k nejbližšímu sjezdu. Toto jednání neuniklo brandýským policistům, kteří byli vysláni na místo. Naštěstí se tato situace obešla bez dopravní nehody. Policisté s řidiči sepsali přestupkové jednání a věc následně oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu postupu. Za takovéto jednání hrozí přestupci pokuta od pěti do deseti tisíc korun.

Policisté apelují na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a věnovali plnou pozornost řízení a dění kolem sebe. Důležité je předvídat jednání ostatních řidičů, a tím případně zamezit nepříjemným událostem.

Podle dílčích statistických údajů pro rok 2019 dopravní policisté v období od 1. ledna do 30. června šetřili celkem 7 757 dopravních nehod, z toho 919 v úsecích dálniční sítě. V souvislosti s dopravními nehodami na území Středočeského kraje došlo k úmrtí 37 osob, z toho jich 6 bylo motocyklistů, 3 cyklisté, 5 chodců a 8 spolujezdců. Dalších 1 630 lidí bylo zraněno, z toho 166 těžce. Hmotná škoda při těchto dopravních nehodách dosáhla částky 538 660 800 Kč.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
11.7. 2019

vytisknout  e-mailem