Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči

Policisté opět při kontrolách zjistili u řidičů alkohol za volantem a jízdy bez řidičského oprávnění. 

     V dopoledních hodinách dne 18. května při kontrolní činnosti na rychlostní silnici R6 zastavili policisté z DI osobní vozidlo, které řídil 41 letý muž z Prahy. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič v současné době nevlastní řidičské oprávnění. Po provedení prvotních úkonů na policejní služebně  bylo řidiči sděleno podezření z trestného činu řízení bez řidičského průkazu a poté byl propuštěn. Případ je prošetřován ve zkráceném přípravném řízení. 

     V nočních hodinách dne 18. května policejní hlídka ve Stochově v Nové ulici při provádění silniční kontroly zjistila, že 40 letý řidič z Kladenska má od října 2007 vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel s koncem zkušební doby do  března 2010, přičemž není držitelem řidičského oprávnění. Dále byl z dechu řidiče cítit alkohol a byl vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušce přístrojem Drager, který naměřil hodnotu 2,07 promile alkoholu v dechu. Následně byl řidič převezen k lékařskému vyšetření do kladenské nemocnice. Řidič je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V odpoledních hodinách dne 19. května řídil podezřelý 53 letý  z okresu Rakovník osobní vozidlo v Kladně v Průmyslové ulici, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Při kontrole na alkohol bylo orientační dechovou zkouškou u řidiče naměřena hodnota 2,01 promile alkoholu v dechu. Podezřelý muž byl vyzván k lékařskému vyšetření a poté byl umístěn do policejní cely. V současné době je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem