Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči

Kladenští policisté o prodlouženém víkendu provedli kontroly a zjistili několik neukázněných řidičů, kteří usedají za volant bez řidičského oprávnění a posilněni alkoholem. 

     Kladenští policisté od 10. dubna do 14. dubna v průběhu kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zjistili, u 10 řidičů jízdu bez řidičského oprávnění, 8 řidičů  je podezřelých z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,  u 3 řidičů bylo orientační dechovou zkouškou naměřeno od 1,58 do 1,89 promile alkoholu a tyto případy se prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další tři neukázněné řidiče policisté řešili za přestupek, neboť usedli za volant po požití  alkohohlu, ale orientační dechová zkouška byla nižší než jje hranice stavu vylučitelnosti k řízení vozidla.

     Dne 13. dubna byl  v odpoledních hodinách kontrolován policejní hlídkou 36 letý řidič z okresu Litoměřice. Při orientační dechové zkoušce  bylo onaměřeno  1,89 promile alkoholu. Policejním šetřením bylo dále zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí.

     V dopoledních hodinách dne 14. dubna v Kladně vzal  klíče od motorového vozidla bez vědomí majitelky a následně využil k soukromé jízdě. Poté byl v odpoledních hodinách kontrolován policejní hlídkou  v obci Kamenné Žehrovice, přičemž bylo zjištěno, že 24 letý muž z Kladenska není vlastníkem platného řidičského oprávnění. Případ je prošetřován ve zkráceném přípravném řízení.  

    

vytisknout  e-mailem