Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění řidiči

U jednoho z kontrolovaných řidičů byl pozitivní výsledek testu Drugwipe 5+.  

     V odpoledních hodinách dne 21. února provedla policejní hlídka kontrolu řidiče v osobním vozidle na křižovatce v obci Třebusice. Policejním šetřením bylo zjištěno, že 36 letý muž z Kladenska nevlastní žádné řidičské oprávnění a byl mu vysloven MěÚ Sllaný zákaz řízení motorového vozidla od února 2010 v době trvání na 1 rok. Svým jednáním se podezřelý řidič  dopustil  trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dále byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem 0,71 promile alkoholu v dechu. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

     Dále v nočních hodinách policisté při silniční kontrolní činnosti  v Kladně v ul. Gen. Klapálka kontrolovali 29 letého muže z okresu Rakovník. Přístrojem Drager byla řidiči naměřena hodnota 1,72 promile alkoholu v dechu. Policisté provedli s podezřelým řidičem prvotní úkony a byl propuštěn. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Krátce po 15. hodině v obci Kyšice zastavila dopravní policejní hlídka osobní vozidlo, které řidil 25 letý muž z Kladna. Byla provedena orientační dechová zkouška na přístroji Drager s negativním výsledkem. Policisté provedli následně u podezřelého test na jiné návykové látky testrem Drugwipe 5+, který byl s pozitivním výsledkem. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem