Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neukáznění fanoušci po fotbalovém utkání

Po zákroku policistů kladenské pořádkové jednotky byly předvedeny 3 osoby. 

     Dne 26. října proběhlo v Kladně fotbalové utkání Gambrinus Ligy SK Kladno - Viktoria Žižkov. Vzhledem k tomu, že na tato fotbalová utkání nelze vyloučit ze strany některých neukázněných přiznivců sporotních klubů narušení veřejného pořádku, byla tato akce zajištěna vyčleněnými silami a prostředky P ČR OŘ Kladno. Základním cílem opatření bylo udržet klid a veřejný pořádek a zamezit páchání trestné činnosti na stadionu a v jeho bezprostředním okolí v době před utkáním, v průběhu, ale i po skončení fotbalového utkání na teritoriu města Kladna. Celé sportovní akce se zúčastnilo přibližně přes 2 000 diváků, z nichž bylo asi 80 fanoušků Viktorie Žižkov. Ze stadionu byl jeden divák odvezen RZS k ošetření do kladenské nemocnice. Ke zranění došlo bez cizího zavinění. Během zápasu nedoško k narušení bezpečnosti a veřejného pořádku.  Po ukončení zápasu nasazené policejní hlídky do opatření prováděly dohled v okolí stadionu. Ostatní určené policejní hlídky zajišťovaly doprovod větší skupiny příznivců hostí na vlakové nádraží.

     Při tomto doprovodu krátce před 17. hodinou došlo v Kladně v ulici Železničářů k narušení veřejného pořádku ze strany 3 osob, které byly poté předvedeny na obvodní oddělení Kladno P ČR k zadokumentování přestupkového jednání. Všichni 3 muži se svého přestupkového jednání dopustili v době, kdy byli značně posilněni alkoholem. Dva muži ve věku 24 a 25 let z Prahy neuposlechli výzvy a dopustili se  přestupku proti veřejnému pořádku. Po zjištění totožnosti byli propuštěni. Orientační dechová zkouška byla pozitivní. Třetí předvedenou osobou byl 30 letý muž z Olomouce, který neuposlechl výzvy, slovně napadal policisty a odmítl prokázat svoji totožnost. Svým jednáním se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. Muž odmítl orientační dechovou zkoušku. Tato osoba byla zajištěna, jelikož zde byl předpoklad, že bude ve svém přestupkovém jednání a chování nadále pokračovat. Po provedení lékařského vyšetření byl muž eskortován do policejní cely, odkud byl v ranních hodinách následujícího dne propuštěn.

     K žádnému dalšímu narušení veřejného pořádku ani majetku nedošlo. Ostatní policejní hlídky monitorovaly danou situaci.  Po zajištění klidu v ulicích města Kladna bylo opatření kolem 18. hodiny ukončeno.

vytisknout  e-mailem