Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Netradiční pátrání

Po autoru poplašné zprávy pátrají policisté nezvykle na základě audio nahrávky. Poznáte pachatele? 

Od sedmadvacátého listopadu pátrají policisté z místního oddělení Modřany po neznámém pachateli.

Ten nedlouho před půl dvanáctou v noci zavolal z veřejného telefonního automatu v ulici Angelevova v Praze 4 na linku tísňového volání 158. V hovoru operátorovi sdělil "na metru Florenc je bomba (smích) a myslím to vážně" a poté zavěsil.

Tato, pro mnohé nevinná věta, zalarmovala policisty jak ve čtvrtém, tak i ve třetím policejním obvodu. Bylo totiž nutné jednak zajistit a ohledat místo, odkud bylo telefonováno, ale také jsme se museli věnovat místu, kde měla být uložena bomba, tedy autobusovému nádraží Florenc.

A především nevinní cestující zmiňovaného terminálu nesli ty největší následky tohoto nepovedeného žertu. Autobusové nádraží totiž museli policisté zcela evakuovat a na dlouhé desítky minut uzavřít.

Přivolaný pyrotechnik pak provedl prohlídku jak „autobusáku“, tak i prostor přilehlého metra. Její závěr byl, že nástražný výbušný systém v těchto prostorách není. Pročež se vše vrátilo k běžnému životu.

I tak ale policisté prošetřují popsanou situaci pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Provedeným prošetřováním se ale doposud nepodařilo takzvaně ustanovit konkrétního pachatele.

Proto se nyní policisté obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv poznal podle hlasu konkrétní osobu, a znal jste její totožnost, potažmo místo jejího pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 30. 12. 2015

vytisknout  e-mailem