Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nesvědomité řidiče pomáhal odhalit autobus

KRAJ/LIBEREC – Krajský policejní TOP SPEED TEAM dohlížel na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. 

Na základě vývoje dopravní nehodovosti, s cílem snížit počty a následky dopravních nehod řidičů vozidel v souvislosti s nevěnováním se řízení, byla na středu 4. března vyhlášena krajská dopravně bezpečnostní akce. IMG-20190409-WA0041.jpg

Dopravní policisté v rámci plnění priorit Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro rok 2020, kterými jsou mimo jiné také zvýšení bezpečnosti silničního provozu dohledem nad nesprávným způsobem jízdy a povinností poutání řidičů a spolujezdců, kontrolovali úseky páteřních komunikací, silnici pro motorová vozidla č. I/35 a úsek dálnice D 10.

Dopravní policisté zrealizovali již pátou takovouto bezpečnostní akci od počátku roku 2019, v níž využili služebního autobusu a vozidel krajského TOP SPEED TEAMu v civilních verzích. Množství zaznamenaných přestupků dokládá efektivitu v nasazení civilních verzí služebních vozidel. Během dvou tříhodinových bloků policisté odhalili na 39 přestupků, za které uložili blokové pokuty za více jak 22tisíc korun. Nejčastějším porušením zákona o provozu na pozemních komunikacích pak bylo nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů s dvaceti sankcionovanými přestupci a držení telefonního nebo hovorového zařízení ve třinácti řešených případech.

Celkový počet přestupků během všech těchto dopravně bezpečnostních akcí tak vyšplhal na 185 a finanční postihy blokovými pokutami přesáhly částku sto tisíc korun.

Již nyní jsou plánovány další obdobné dopravně bezpečnostní akce mající za cíl snížit počty dopravních nehod a jejich následků.
Nezbývá než opět dodat - jezděte bezpečně a buďte ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu.

 

5. března 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem