Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nešvary zimního počasí

ŠUMPERSKO - Nejen husté sněžení stálo za včerejšími nehodami na Šumpersku. 

Ani ve čtvrtek 3. ledna nebyla situace na silnicích šumperského regionu o mnoho lepší. Policisté vyjeli k šesti nehodám. Ve dvou případech se ukázalo, že byli účastníci nehod ovlivněni alkoholem. Jeden z účastníků se navíc při nehodě zranil.

K první dopravní nehodě došlo krátce před devátou hodinou dopoledne v Libivé. Do vozidla Peugeot Boxer s přívěsným vozíkem přepravujícím dopravní značení zezadu narazil řidič Renaultu. Vznikla škoda za předběžně 70 000 Kč.

O hodinu a půl později šetřili policisté nehodu dvou osobních vozidel v Zábřehu, na křižovatce ulic Dvorská, Valová. Podle prvotního šetření tam po najetí do ulice Dvorské dostal 63letý řidič s vozem Dacia Duster smyk, přejel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím vozem Škoda Fabia. V rámci šetření dopravní nehody se účastníci podrobili orientační dechové zkoušce, která byla u řidiče Fabie pozitivní, s hodnotou 0,5 ‰ alkoholu v dechu. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti této dopravní nehody, jakož i míra zavinění obou účastníků, jsou předmětem dalšího šetření.

Krátce před polednem jsme přijali oznámení o dalších dvou haváriích. V Kopřivné řidič vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povrchu vozovky dostal na vrstvě ujetého sněhu smyk, po kterém vyjel mimo silnici a poškodil konstrukci plechové autobusové zastávky. Obdobnou zkušenost má za sebou také řidič, který v obci Rohle zastavil svůj vůz až o plot.

Krátce před 18. hodinou došlo v Šumperku, na křižovatce ulic Temenická, Anglická a Sluneční ke střetu osobního vozu Mini John Cooper s traktorem s přívěsem. Podle prvotního šetření nedal 50letý řidič osobního vozu jedoucí po Anglické ulici v předmětné křižovatce přednost řidiči traktoru přijíždějícímu zleva po hlavní silnici. V důsledku nastalé situace došlo k nárazu přední části traktoru do levého boku osobního vozidla. Při nehodě se řidič osobního vozu lehce zranil. Po prvotním ošetření byl přepraven do nemocnice. Zatímco u řidiče traktoru byla orientační dechová zkouška negativní, řidič osobního vozu opakovaně nadýchal přes 1,8 promile. Policistům přiznal, že popíjel pivo. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je důvodně podezřelý ze spáchání trestního činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě vznikla škoda za předběžně 280 000 Kč.

Deset minut po 23. hodině nepřizpůsobil na silnici mezi obcemi Úsov a Stavenice rychlost jízdy námraze a sněžení 54letý řidič. S vozem Škoda Octavia dostal smyk, vyjel vlevo mimo silnici a čelně narazil do vzrostlého stromu. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Škoda způsobená na vozidle byla předběžně odhadnuta na 150 000 Kč. Za tento manévr uložili policisté řidiči tisícikorunovou pokutu.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
4. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

dopravní nehody 3.1.2019

dopravní nehody 3.1.2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem