Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nešvar nejen dnešního dne

PARDUBICKÝ KRAJ – Řidiči způsobili nehody a z míst ujeli. 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČRNěkdo by mohl použít lidové rčení do třetice všeho dobrého, ale v tomto případě tomu tak není, jde o tři řidiče, kteří nabourali dopravní prostředky jiným a místo toho, aby se postavili svému konání čelem, z místa ujeli.

Dnes ráno jsme v kraji řešili hned tři případy ujetí od dopravních nehod. Na parkovišti v Žamberku dosud neznámý pachatel majiteli přes noc na úterý 26. května naboural osobní vozidlo značky Citröen Berlingo. V Pardubicích opět neznámý řidič pravděpodobně se stříbrnou mazdou poškodil na parkovišti pod nemocnicí kiu modré barvy. Podobný scénář měla dopravní nehoda ve Vysokém Mýtě na křižovatce protínající ulici Pražskou a Hradeckou, kde neznámý řidič naboural do levého boku vozidla a utrhl zpětné zrcátko u šedomodrého vozu značky Kia a z místa ujel.

Tyto poslední tři případy nejsou v našem kraji ojedinělé, od začátku roku do dnešního dne jsme stejné jednání řešili u dvou stovek nezodpovědných řidičů.

Bezohledným jednáním vůči poškozeným majitelům se řidiči ve správním řízení vystavují pokutě od 2 500 do 5000 korun, a pokud tento skutek spáchají v jednom roce opakovaně, tak navíc zákazu řízení od 1 do 6 měsíců.

26. května 2020
por. Bc. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem