Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nesourodá dvojice je ve vazbě

Karvinsko - jezdili po kraji a specializovali na kvalitní alkohol.... 

V uplynulých dnech karvinští policisté zadrželi dvojici, která se specializovala na drahé zboží, které obratem ruky prodávali. Po kraji jezdili od poloviny března a do supermarketů různých obchodních řetězců přicházeli především pro kvalitní alkohol.  

Policisté je oba zadrželi. I když v současné době je práce policistů velice náročná. V tomto případě neúnavně shromažďovali důkazní prostředky, prověřovali informace a pátrali. Jejich nasazení bylo úspěšné.

Jako první měla pouta na rukou důvodně podezřelá 21letá žena, která byla zadržena při své poslední krádeži v supermarketu v Českém Těšíně.   

Policisté jí prokázali nejméně sedm krádeží různého zboží se škodou bezmála 25 tisíc korun, které měla spáchat někdy sama, jindy se spolupachatelem. Toho policisté zadrželi tentýž den v jiném městě.

Komisař proti 21leté ženě a 48letému muži zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže, v současné době vyhlášení nouzového stavu, jsou oba ohroženi až osmiletým trestem odnětí svobody.

Zadrženému muži policisté prokázali nejméně čtyři krádeže za zboží se škodou 23 tisíc.

Společné i samostatné výpravy

Před prvním „nákupem“ v jednom karvinském supermarketu si rozdělili role. Žena na prodejní ploše vzala věci, které připravila do regálu oddělení, které je nejblíž východu. Muž věci vzal a z prodejny odešel.  V jejich rukou skončil parní generátor a několik lahví alkoholu.

O několik dnů později žena se do stejného marketu v Karviné vydala sama. V její kabelce skončila čokoláda.

K dalšímu nákupu se pár vypravil společně, do supermarketu na Nádražní ulici v Karviné. Znovu na prodejní ploše vzali několik lahví kvalitního alkoholu a ukryli do dětského kočárku. Tak se pokusili vyvézt zboží, aniž by za něj zaplatili. Žena byla zastavena pracovníkem bezpečnostní služby.

Dále povedené dvojici bylo prokázáno, že v nedalekém Českém Těšíně opakovaně na prodejní ploše společně měli odcizit několik lahví alkoholu v hodnotě přesahující 12 tisíc korun.

Obviněné 21leté ženě navíc policisté prokázali, že sama v Ostravě v jedné prodejně drogistického zboží měla odcizit parfém a v karvinské prodejně dvě láhve alkoholu.

Práce kriminalistům zdaleka nekončí. Nadále prověřují další skutky, kde oba podezřelí by mohli figurovat.

Oba obviněni byli již v minulosti pravomocně odsouzeni. Mladá žena v trestním rejstříku má jeden záznam. Její komplic trestů má na svém kontě více, v minulosti byl již 8krát soudně trestán.

Na ženu i muže byl podán návrh na jejich vazební stíhání, kterému soud vyhověl. Na soudní proces budou čekat ve vazební věznici.                                                                                             

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 7. května 2020

vytisknout  e-mailem