Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nesnadná výchova dětí

LOUNY – Neomluvené hodiny; Dluží na svou dceru; Cesta do výkonu trestu. 

Zahálčivý život
Děvče vedlo, jak hovoří trestní zákoník, zahálčivý život a ve škole na Žatecku se jí nastřádalo 227 neomluvených hodin. Podle šetření se její matka dopustila trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Měla zanedbat péči o svou dceru tím, že nezajistila její řádnou školní docházku a kriminalisté jí v uplynulých dnech sdělili obvinění z uvedeného trestného činu. Soud by 42 letou ženu mohl potrestat přísněji, až pěti lety odnětí svobody. V minulosti už za takový čin byla odsouzena.

Neplatil na své dítě
Sdělení obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si vyslechl 42letý muž z Žatecka. Ten podle šetření neplatil od roku 2005 finanční částku určenou pro jeho dceru, kterou mu stanovil soud svým rozsudkem. Takzvané dlužné výživné se vyšplhalo až na částku přesahující 80 tisíc korun. Za jeho jednání by ho soud mohl poslat do vězení až na tři léta.

Dovezli ho do výkonu trestu
Policejní hlídka z obvodního oddělení v Lounech prováděla v uplynulých dnech šetření v jednom z místních barů. Tam zahlédli muže, o kterém věděli, že je na něj soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Další cesta 31 letého muže nevedla z baru domu, ale s policisty do věznice.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
27. listopadu 2018
 

vytisknout  e-mailem