Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nesměl řídit, zákaz porušil. Zřejmě pod vlivem alkoholu

RYCHNOVSKO – Nejspíše alkohol stál za podivnou noční jízdou cizím vozem, a to navzdory vyslovenému zákazu řízení. 

Přestože měl osmadvacetiletý muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel, měl z kabelky čtyřiadvacetileté ženy, majitelky auta, vzít bez jejího vědomí klíč a kolem půl třetí ráno dne 26. června tímto autem brázdit zhruba deset minut centrem Rokytnice v Orlických horách. Jen náhodou během ní nedošlo k žádným dalším doposud hlášeným újmám na zdraví ani na majetku.

Po příjezdu policistů na místo, se muž, z něhož byl silně cítit alkohol, odmítnul podrobit dechové zkoušce i odběru krve, která by látku v jeho těle zřejmě prokázala. Vše však nasvědčuje tomu, že za jeho podivným jednáním stál alkohol. Poté, co policistům nepředložil ani řidičský průkaz, vyšlo dalším šetřením najevo, že mu zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny v trvání několika let byl vysloven zhruba před půl rokem soudem i městským úřadem. Vozidlo bylo této noční události vráceno zpět majitelce.

Přítomnost alkoholu v těle muže byla však potvrzena během dopoledních hodin, tedy zhruba sedm hodin poté, kdy se dostavil na policejní služebnu podat vysvětlení a podrobil se přitom dechové zkoušce. Ta potvrdila 2,15 promile alkoholu v krvi. Případem se policisté i nadále zabývají.  

Muž se svým konáním mohl dopustit přečinů neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což by mu v případě prokázání viny hrozil trest odnětí svobody až na dva roky. 

Ing. Magdaléna Vlčková
27. 6. 2017, 12:30 hod.
 

vytisknout  e-mailem