Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nesetkal se někdo se stejným zlodějem??

Policie hledá další svědky, kteří by mohli pomoci při dopadení zlodějů, kteří okrádají starší občany při prodeji dek 

 

Jablonecko včerejšího dne navštívili nezvaní hosté. Nepřijeli do našeho okresu za účelem rekreace ani poznávání krás našeho území, ale se záměrem okrást poctivé občany. Jejich lichotivé nabídce a slibům o jisté slevě neodolala 80-letá žena z Janova nad Nisou- Loučné. U jejího domu včera těsně po 12,00 hodině zastavilo vozidlo a z něho vystoupil muž, který ženě začal nabízet k prodeji deky z ovčí vlny. Žena muže pozvala do domu, kde si deky prohlédla a rozhodla se, že prodej uskuteční. Pro peníze si šla do vedlejší ložnice, kam za ní přišel i prodejce. Zřejmě v té chvíli si zmapoval, kam žena obálku s dalšími penězi ukládá. Oba dva se vrátili do pokoje, kde žena za deky muži zaplatila částku 3 500 Kč. Muž poděkoval, rozloučil se a odešel ven, kde nasedl do světlého, snad bílého vozidla a odejel ještě s jedním mužem pryč. Žena teprve ve chvíli, kdy si šla obálku se zbylými penězi uložit, zjistila, že prodejce nedostal za deky částku 3 500 Kč, ale 55 000 Kč.

Tento případ není jediným ze včerejšího dne. Pravděpodobně stejný pachatel okradl i 78-letou ženu v Rýnovicích. Tato žena přišla sice o menší částku, a to 2 000 Kč, ale i tato ztráta je bolestná.

Je velice pravděpodobné, že tyto dvě ženy nebyly jediné, které prodejce navštívil. Z důvodu brzkého dopadení nepoctivce žádáme občany, kteří v pondělí 1.9.2008 viděli nebo byli kontaktováni nějakým prodejcem, aby zavolali na linku 158 a svými poznatky předešli dalšímu okradení.

K popisu pachatele uvádíme popis, který nám ženy poskytly - pachatelem byl muž ve věku 25 let, zhruba 175 cm vysoký, střední postavy, měl černé krátké vlasy, kulatý obličej, byl opálený, hovořil česky se slovenským přízvukem. Muž o sobě tvrdil, že je Slovák. Popis druhého muže, který zůstal ve vozidle bohužel nemáme.

vytisknout  e-mailem