Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neseme Vám přeplatek za elektřinu, uslyšela stařenka

KRÁLOVÉHRADECKO - Vzápětí přišla o 170 tisíc korun. 

Policisté se zabývají dalším případem okradeného seniora. Čtyřiaosmdesátiletá stařenka z Novobydžovska tentokrát přišla o úspory ve výši 170 tisíc korun. Peníze prý šetřila pro dceru a syna a také na pohřeb.

Neznámá dvojice ji oslovila dne 5. června 2014 dopoledne, když seděla na lavičce na dvorku u domku. Jednalo se o muže a ženu ve věku 50-55 let, kteří se snažili dovnitř vloudit pod legendou vrácení přeplatku čtyř tisíc korun za elektřinu.  Současně tvrdili, že mají pouze pětitisícovou bankovou a potřebují tedy vrátit tisíc korun. Špatně slyšící stařenka se zpočátku snažila argumentovat tím, aby přišli později, až budou doma „mladí“, neznámá žena se však nenechala odbýt. Tvrdila, že musí celou záležitost vyřídit neodkladně, nechala si předložit občanský průkaz poškozené a dala jí také podepsat "nějaké dva papíry". Když důvěřivá seniorka nakonec odešla do obývacího pokoje pro peníze, netušila, že ji zloději pozorují. Po jejich odchodu zjistila, že jí ze šatní skříně zmizela finanční hotovost ve výši 169 tisíc korun včetně zmíněné tisícikorunové bankovky. Z místa měli pachatelé odjet osobním automobilem zn. Škoda Octavia, stříbrné barvy s tmavými skly.

Policisté z OOP Nový Bydžov ve věci zahájili úkony trestního řízení. V případě dopadení hrozí pachatelům za krádež trest odnětí svobody až na 5 let.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 6. června 2014 ve 13:00

vytisknout  e-mailem