Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neřidička porazila chodkyni

MOSTECKO - Teď čelí obvinění; Zaplacený mobil nedorazil; Policisté sledovali, jak řidiči dodržují stanovenou rychlost. 

Z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti čelí obvinění 35letá žena z Litvínovska. Ta měla v obci Horní Jiřetín na Litvínovsku řídit osobní vozidlo. Při tom se plně nevěnovala řízení vozu a měla narazit přední částí osobního automobilu do chodkyně, která utrpěla zranění. V důsledku zranění byla poškozená omezena na běžném životě vlivem hospitalizace a charakteru zranění. Jak ukázalo šetření policie, obviněná řidička auto řídila, aniž by měla řidičské oprávnění.

Jízdní kola změnila majitele
Krádež jízdních kol vyšetřují policisté z obvodních oddělení Most a Litvínov. Neznámý lapka vnikl v Mostě ve starší zástavbě města na oplocený pozemek rodinného domu a z kůlny, do které vnikl násilím, odcizil jízdní kolo v hodnotě osmi tisíc korun. Jiný případ se stal v Litvínově o víkendu. Tam zatím nezjištěný zloděj překonal plot u domu a následně z verandy objektu odnesl dvě horská jízdní kola. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku 12 tisíc korun.  

Za mobil zaplatil, telefon však neobdržel
Na podvodníka narazil jeden občan, který si hodlal zakoupit přes internet nabízený telefon. Poškozený reagoval na nabídku prodeje mobilního telefonu a po vzájemné komunikaci zaslal na bankovní účet prodejce požadovaný finanční obnos vyšší než deset tisíc korun. Poté prodávající se zákazníkem však přestal zcela komunikovat. Případ podvodného jednání nyní šetří policisté mosteckého územního odboru.     

Policisté kontrolovali dodržování stanovené rychlosti
Včera na silnicích mosteckého okresu proběhla republiková dopravní akce. Ta byla zaměřena na kontrolu dodržování stanovené rychlosti. Hlídky dopravního inspektorátu, které se pohybovaly na komunikacích v obcích i na silnicích I. třídy, zastavily a zkontrolovaly 17 motorových vozidel. Během denní akce muži v uniformách odhalili celkem 12 přestupků v dopravě a řidičům za 11 z nich uložili pokuty v příkazním řízení ve výši 8 300 korun. Šest motoristů překročilo dovolenou rychlost, 4 osoby nebyly připoutané a přestupku se dopustil i jeden motocyklista.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 10. srpna 2021    

vytisknout  e-mailem