Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neřidič jel opilý

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zastavili i opilého muže, který nikdy neměl řidičské oprávnění. 

 

Nikdy neudělal řidičské zkoušky a nikdy tak neměl řidičský průkaz. I přesto sedl pětačtyřicetiletý muž bez váhání za volant a řídil osobní peugeot. Krátce před jedenáctou hodinou večer v pondělí 24. ledna jej v jedné z uherskohradišťských ulic zastavila policejní hlídka. Policisté zjistili, že za volantem sedí neřidič. Tento muž řídil nejen přesto, že vůbec za volantem nemá co dělat, ale navíc policisté zjistili, že řídí opilý. Hodnota alkoholu v jeho dechu dosáhla 0,53 promile. Muž pití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté tomuto muži z Popovic na místě zakázali další jízdu a odvezli jej na policejní oddělení. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků, za které může dostat od pětadvaceti do padesáti tisíc korun pokuty a až rok zákaz řízení.

O dvě hodiny později zastavili hradišťští policisté dalšího opilého muže za volantem. Třiatřicetiletý muž z Uherského Hradiště měl v dechu 0,25 promile a přiznal, že před tím, než sedl do šedé fabie, vypil dvě malá piva. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Po zadokumentování přestupku muž z policejního oddělení odešel. Před druhou hodinou v noci jej ve stejném autě zastavila jiná policejní hlídka v Kunovicích. Zákaz řízení muž evidentně nerespektoval. Opět mu policisté naměřili alkohol, nyní už jen 0,13 promile. Muž je tak podezřelý ze spáchání dalších přestupků řízení pod vlivem návykové látky a řízení v situaci, kdy mu byl zadržen řidičský průkaz. Zákon za to ukládá pokutu od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až ne jeden rok.

V pondělí dopoledne zastavili opilého řidiče také bojkovičtí policisté ve Starém Hrozenkově. Čtyřicetiletý muž z Brna řídil nákladní auto i přesto, že měl v dechu 0,78 promile alkoholu. Opilý řidič se k pití alkoholu před jízdou přiznal. I jemu hrozí stejný trest za spáchání přestupku jako již popsaným nočním opilým řidičům.


 

25. leden 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem