Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nerespektovali nařízení vlády

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Společně popíjeli pivo v restaurační zahrádce. 

Nařízení vlády v době nouzového stavu nerespektovalo v Uherském Hradišti bezmála dvacet osob. Uherskohradišťští policisté včera odpoledne při kontrolách zjistili, že v jednom z restauračních zařízení ve městě se lidé dopouštějí přestupkového jednání. Společně totiž seděli v restaurační zahrádce, kde popíjeli nápoje. Porušili tak zákaz volného pohybu osob, který vyhlásila vláda. V jejich případě se jednoznačně nejednalo o nezbytnou cestu například do zaměstnání, k lékaři nebo na nákup. Přestupku se dopustil také provozovatel restauračního zařízení, který sice nápoje a potraviny nechal prodávat přes okénko, ale umožnil lidem pobyt ve venkovní zahrádce, kterou provozoval. Dokonce před restauraci umístil tabuli s nápisem, že je zahrádka otevřena. Máme zjištěno, že zahrádka byla otevřena rovněž v neděli.

Hosty, kteří se tímto jednáním dopustili přestupku, oznámíme k projednání na příslušný správní orgán, a to na městský úřad. Ten může v rámci vyhlášeného nouzového stavu uložit pokutu v horní hranici stanovené sankce. Tedy až dvacet tisíc korun.

Provozovatel restaurace jako právnická osoba se dopustil správního deliktu, za který mu věcně příslušný správní orgán může uložit sankci až do tří milionů.

20. března 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

tabuletabule

vytisknout  e-mailem