Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nařízená opatření nerespektovali

RADNICKO - V době nouzového stavu a omezujících opatření se dvanáct mladých lidí sešlo, aby společně opekli buřty. Porušení zákona policisté oznámili příslušným správním orgánům. 

Včera odpoledne vyjížděla hlídka radnických policistů do ulice Pod Kalvárií v Radnicích, kde se měla shlukovat skupinka osob a rozdělávat oheň. Při příjezdu policistů se jedna osoba dala hned na útěk, ale díky osobní znalosti policisté mladíka z Radnicka poznali. Ostatních jedenáct osob policisté vyzvali k prokázání totožnosti. Deset mladíků ve věku od šestnácti do dvaceti let a jedna osmnáctiletá slečna uvedli, že měli v úmyslu opéct si společně buřty. Také uvedli, že samozřejmě o nařízení vlády o zákazu shlukování osob na veřejnosti vědí. Všichni se dopustili protiprávního jednání v rovině přestupku dle zákona o ochraně veřejného zdraví, které policisté oznámili správnímu orgánu. Mimo to došlo k porušení lesního zákona, když v lesním prostoru rozdělávali oheň. O tomto protiprávním jednání policisté rovněž učinili oznámení na příslušný správní orgán.  Policisté při následném výkonu služby v obci Radnice kontrolovali vozidlo tovární značky Volkswagen, které má  dle jejich osobní znalosti  patřit osobě, která z místa šetření protiprávního jednání utekla. Mladý řidič se policistům přiznal, že z místa utekl z důvodu, že nechtěl mít žádné problémy. I jeho protiprávní jednání policisté oznámili příslušným správním orgánům.

Policisté upozorňují na dodržování nařízení vlády. V tomto období by právě  zodpovědnost a ohleduplnost každého jedince měla zaujímat první příčku.


por. Bc. Hana Kroftová

31. března 2020

Odkazy do noveho okna

Radnice 30.3.2020

Radnice 30.3.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem