Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Neregulérní doklady a dokumenty

Za měsíc únor odhalili policisté cizinecké policie při kontrolách ve vnitrozemí, mimo vnější schengenskou hranici, u 26 cizinců celkem 34 neregulérních dokladů a dokumentů.  

     Nejčastějii zneužívány byly v tomto období průkazy totožnosti. Následovaly řidičské průkazy, jiné dokumenty (osvědčení o způsobilosti ke sňatku, potvrzení o narození osoby, žádost o osvědčení o svobodném stavu osoby, která požádala o uzavření sňatku s osobou české národnosti, potvrzení o zůstatku na účtu Union banky a.s., potvrzení finančního úřadu, potvrzení okresní správy sociálního zabezpečení a zdravotní pojištění), cestovní pasy, přechodová razítka Maďarska a průkaz povolení k pobytu.
 
     Doklady a dokumenty byly ve 26 případech zcela padělány, v sedmi případech se jednalo o platné doklady, na které však cestovala jiná osoba s využitím podobnosti, ve dvou případech se jednalo o pozměněné doklady (padělek ID strany a výměna fotografie) a jeden doklad byl zcela smyšlený (průkaz totožnosti Velké Británie).
 
     Co se týká státní příslušnosti osob, které předložily neregulérní doklady, je skladba předních míst téměř totožná s předchozím měsícem s výjimkou prvního místa, které obsadili zcela výjimečně státní příslušníci Albánie. Další místa představují občané Ukrajiny, Vietnamu, Moldavska, Republiky Srbsko, Itálie, Nigérie, Republiky Kosovo, Konžské demokratické republiky, Ghany, Alžírska, Litvy, Slovenska, Ruska a u jedné osoby nebyla totožnost zatím zjištěna.
 
     Nejvíce zneužívány byly doklady České republiky, následovaly doklady Rumunska, Slovenska, Nigérie, Itálie, Maďarska, Vietnamu, Litvy, Finska, Ghany, Ruska a Velké Británie.

vytisknout  e-mailem