Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepozornost stála tisíce korun

LOUNY - Poškozená přišla v Albertu o peněženku... 

Ve čtvrtek odpoledne byla v prodejně Albert v Lounech okradena žena středního věku. Do nákupního vozíku si odložila kabelku s věcmi, čehož v nestřeženém okamžiku využil dosud nezjištěný zloděj. Z kabelky jí odcizil peněženku, ve které měla 29 tisíc korun, dále zlaté a stříbrné šperky, doklady a další písemnosti. Celkovou škodu odhadla poškozená na 30 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Z pozemku novostavby zmizelo lešení

Dosud nezjištěný pachatel vnikl v době od 27. do 29. prosince na neoplocený pozemek novostavby jednoho rodinného domu v lokalitě Bezděkov v Žatci a odtud si přisvojil čtyři kostky kovového haki lešení. Poškozené firmě tím způsobil škodu za 25 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Česačka chmele středem zájmu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 18letému mladíkovi z Podbořan, který se, ještě ve společnosti dalšího komplice, z pondělí na úterý vloupal do objektu česačky chmele v jedné obci na Podbořansku. Z haly zmizel elektromotor s převodovkou, čtyři okenní hliníkové lišty, rudlík, prodlužovací kabel, kuličková ložiska a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 11 600 Kč. Na případu policisté dále pracují, podezřelý byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení.   

Obvinění ho neminulo

Již v polovině srpna letošního roku si zařádil na náměstí T. G. Masaryka v Podbořanech 21letý mladík z Podbořan. V těchto dnech jeho počínání vyústilo v trestní stíhání. Tehdy před diskotékou Bílá Růže slovně a fyzicky napadl stejně starého vrstevníka ze Žatce a dále poškodil jeho a opodál zaparkované vozidlo. Poškozeného, který seděl v autě na místě řidiče, otevřeným okénkem napadl opakovanými údery pravou rukou, ve které svíral boxera. Přitom mu nadával a vyhrožoval. Poté se zaměřil i na jeho vozidlo zn. Škoda Superb. Boxerem rozbil čelní i zadní sklo, další části vozu poničil, a poté začal z místa prchat. Při útěku odhodil boxera na další zaparkovaná vozidla poblíž, přičemž jedno z nich boxerem zasáhl a poškodil. Majitel tohoto zasaženého vozidla se však za útočníkem rozběhl, zadržel ho a přivedl zpět na místo činu. Poté přivolal policisty. Lékařské ošetření musel vyhledat napadený mladík, kterému agresor způsobil tržnou ránu levého obočí. Mladý útočník má nyní na krku trestní stíhání hned ze tří trestných činů: ublížení na zdraví, poškození cizí věci a výtržnictví. Je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. prosince 2011

   

vytisknout  e-mailem