Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepozornost se nevyplácí

Bruntál- řidiči pozor na lesní zvěř, dopadení pachatele vloupání do vozidla a krádeže nářadí  

 
Nepozornost se nevyplácí
Krátce po půl deváté ráno dne 8. 11. 2011 v Bruntále projížděla 31letá řidička s vozidlem VW Bora křižovatkou ulic Pod Lipami a Janáčkova a při odbočování vlevo na vedlejší komunikaci nedala přednost protijedoucímu vozidlu Škoda Octavia, které přijíždělo po hlavní silnici. 
Při srážce byl lehce zraněn 21letý řidič škodovky, kterého následně RLP převezla z místa nehody do nemocnice v Bruntále na ošetření s dosud neupřesněnou dobou léčení. K jinému zranění osob nedošlo.
Následkem nehody vznikla škoda na vozidle VW ve výši okolo 50 tisíc Kč a na vozidle Škoda okolo 40 tisíc Kč.   U obou řidičů byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem.
 
 
Řidiči pozor !
I během úterý 8.11.2011 jsme zaznamenali dopravní nehody, kde hlavní roli sehrála lesní zvěř. V těchto případech se jednalo o střety se srnami.  
V prvním případě projížděl krátce po 18 hodině úsekem silnice mezi Krnovem a obcí Zátor -Loučky řidič s osobním vozidlem Citroen C4, když mu z levé silničního příkopu bezprostředně před vozidlo vyběhla srna. Řidič již nestihl zareagovat. Po nárazu srna na místě uhynula. Na vozidle vznikla škoda za více jak 30 tisíc Kč.    
I druhý řidič fiatu byl překvapen, když mu na silnici mezi Liptání a Horními Povelicemi v těsné blízkosti do jízdní dráhy vyběhla ze silničního příkopu srna. Ani on již nestačil zabránit střetu a zvíře skočilo přímo do čelního skla vozidla. I v tomto případě došlo následkem nehody k usmrcení zvířete. Na vozidle byla odhadnuta škoda za více jak 10 tisíc Kč.     
 
 
 
Tížila ho finanční situace, tak kradl
Na základě vlastního šetření byl objasněn případ vloupání do vozidla a krádeže ve strojovně Wellness centra v Bruntále.
Ze spáchání obou skutků bylo v těchto dnech sděleno podezření 28letému muži z Bruntálska. Je podezřelý z toho, že měl v nočních hodinách z 8.9.2011 na 9.9.2011 na ulici Dukelská v Bruntále na parkovišti u Wellness centra kladivem rozbít okno u zadních dveří nákladního vozidla Nissan Vanette Cargo. Ze zavazadlového prostoru odcizil uložené pracovní nářadí. Jednalo se o řezačku na obklady. Jednáním podezřelého vznikla firmě škoda za více jak 4 tisíce Kč.  
Následně muž ve svém trestném jednání pokračoval. Tentokrát se dostal (bez poškození zámku) přes uzamčené venkovní dveře vedoucí do vnitřních prostorů strojovny Wellness centra. Zde se opět zaměřil na nářadí. Odnesl si odtud sbíjecí kladivo za 20 tisíc Kč, vysavač, rozbrušovačku a nůžky na plech. Zde způsobil celkovou škodu ve výši okolo 39 tisíc Kč.
 
 
   komisař por. Ing. Křištofová Ivana
   za 8.11.2011 
 

vytisknout  e-mailem