Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepovedený narozeninový dárek

Karviná - Autory žertu pravděpodobně čeká postih 

Některé nápady se na první dobrou mohou zdát perfektní, ve skutečnosti jsou ne moc domyšlené. Na jedné straně adrenalinový zážitek může být pro mnohé skvělá událost, nicméně vždy je potřebné přemýšlet i o následcích pro nezúčastněné.

Nedávno, během jednoho květnového odpoledne na lince 158 zazvonil telefon. Operační důstojník vyslechl zprávu, která byla velmi závažná. Oznamovatel viděl únos dívky.

Ten člověk se zachoval velice příkladně. Když viděl z okna venku, na ulici hustě obydleného sídliště, několik osob, které násilně zacházely s bezbrannou dívkou, ani na chvíli nezaváhal a hned volal na tísňovou linku. Svědek měl vidět pět mladíků v černém oblečení. Někteří byli maskováni černými kuklami. Mladíci měli napadnout dívku, svázat ji a naložit do kufru vozidla Škoda Octavia. Podle svědka dívka nekřičela, snad měla mít „něco“ přes hlavu.

Vzhledem k závažnosti oznámení opatření muselo být rychlé, profesionální a nekompromisní. Operační důstojník okamžitě aktivoval všechny dostupné hlídky. Do jedné karvinské ulice vyjeli policisté obou karvinských obvodních oddělení i policisté oddělení hlídkové služby. Zároveň byla vyhlášena okamžitá reakce pro všechny službu konající policisty napříč okresem s nařízením, zaměřit se zejména na případný průjezd vozidla Škoda Octavia. V ohrožení života mohla být unesená dívka.

Jak rychle policejní akce začala, tak i na místě oznámení skončila. Policisté na místě zjistili, že dívka je v pořádku. Její únos připravili a provedli její kamarádi. Dívka v ten den měla narozeniny a únos měl být dárkem. Oslavenkyně na místě zasahujícím policistům vše potvrdila.

Narozeninová legrace může mít dohru. V následujících dnech policisté budou prověřovat možné narušení občanského soužití v přestupkové rovině. Lidé v okolí události měli za to, že nahraný únos je skutečný. Lidé, včetně oznamovatelů, kteří akci viděli, tím co viděli, byli šokováni a vyděšeni. Nadto zasahující policisté v čase zásahu a následného prověřování mohli být potřební někde na jiném místě.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 21. května 2021
 

vytisknout  e-mailem