Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepovedená krádež kol z vozidla

TRUTNOVSKO – Cizince soudce vyhostil. 

V těchto dnech policejní komisař sdělil podezření 31letému muži ze spáchání přečinů krádež ve stádiu pokusu a poškození cizí věci.

Cizinec si v sobotu 7. prosince v podvečer vyhlédl jeden z autosalonů v Trutnově a v oploceném areálu chtěl z vozidla odcizit kola. Z automobilu VW Tiguan měl pomocí doneseného nářadí demontovat čtyři hliníkové disky s pneumatikami v celkové hodnotě 40 tisíc korun. Vozidlo následně podložil tvárnicemi. Jeho záměr mu však nevyšel, neboť si nepočínal zrovna nenápadně, a z místa nakonec utekl s prázdnou. Nedaleko dokonce nechal zaparkované vozidlo, do kterého chtěl lup naložit. Policisté po upozornění náhodné svědkyně, přijeli na místo, případ zadokumentovali a vozidlo zajistili.

Za několik dní si muž pro vozidlo přijel v domnění, že policisté nic netuší. Ti mu ho ale nevydali, neboť vozidlo je registrované na jeho partnerku. Místo toho, po důkladném šetření, podrobili cizince výslechu. Ten se pod tíhou některých vodítek a nesrovnalostí v jeho výpovědi po nějaké době přiznal s tím, že chtěl vylepšit svou finanční situaci.    

Ještě v minulém týdnu soudce Okresního soudu v Trutnově muže odsoudil trestním příkazem k trestu vyhoštění na délku čtyř let a k náhradě vzniklé škody na poškození vozidla a oplocení přesahující částku 14 tisíc korun.

nprap. Lukáš Vincenc
16. prosince 2019, 13:12

vytisknout  e-mailem