Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepoučitelný zloděj

TEPLICE - Z hrozícího vězení si nic nedělá; Krádeže měděných kabelů... 

Nepoučitelný zloděj
     Dva recidivisté ve věku 32 a 34 let se rozhodli, že si přivydělají nějakou korunu krádeží. Vypravili se do prostor fotovoltaické elektrárny v Bílině, kde odcizili sedm šestimetrových hliníkových profilů. Ty odevzdali ve výkupně sběrných surovin a vydali se zpátky pro další „várku“. Na místě činu ale jednoho z pachatelů zadrželi strážníci městské policie, druhému lapkovi se podařilo utéct. Zadrženého zloděje strážníci předali policistům, kteří muži sdělili podezření z přečinu krádeže pachatele. Poté jej na pokyn státního zástupce propustili na svobodu. Z hrozícího až tříletého trestu odnětí svobody si ale zřejmě lapka nic nedělá. Hned z policejní služebny zamířil do bílinského supermarketu, kde odcizil 4 lahve alkoholu v hodnotě 800 korun. Poté co bez zaplacení zboží prošel pokladní zónou, zadržela ho ochranka a nepoučitelný zloděj putoval zpět na policejní služebnu.
 
Krádež měděných kabelů
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v prostorách železniční stanice ve Světci odcizil 115 metrů měděných kabelů různého typu. Jednalo se o napájecí kabely drážního osvětlení, takže v souvislosti s krádeží nedošlo k ohrožení provozu železniční dopravy. Celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouleté vězení.
 
Kradlo se i v Duchcově
     Také v Duchcově policisté prověřovali krádež kabelů. V tomto případě ale pachatelé nelenili, a dvacetimetrový kabel, jehož hodnotu poškozená organizace vyčíslila na 8 tisíc korun, vykopali přineseným nářadím ze země. Pracně získaný lup poté prodali do výkupny sběrných surovin. Policisté během jednoho dne zjistili, že krádeže se dopustili dva muži ve věku 25 a 27 let a oběma sdělili podezření z přečinu krádeže. V případě odsouzení mohou putovat až na dva roky za mříže.
 
Zadržen při vloupání
     Po autorádiu zatoužil 28letý muž, který se v Teplicích u nemocnice vloupal do osobního vozidla Škoda Octavia. Měl však smůlu, než stačil rádio z vozidla odcizit, zadržela ho hlídka dopravních policistů. Lapkovi hrozí za přečin krádeže ve stadiu pokusu trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 7. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem