Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nepoučitelný sprejer

LIBEREC – Policisté z obvodního oddělení Liberec centrum dopadli známého pisálka. 

Na sklonku minulého roku přepadla 21letého Liberečana zřejmě nutkavá potřeba či snad i jen nepřekonatelná „chuť“ zanechat po sobě cosi zvláštního. Realizace mladíkových myšlenkových pochodů vyústila k poškození majetku druhých osob.

Po zavíračce jedné z večerních hospod v Liberci se vydal navštívit další. Při dlouhé cestě potemnělým Libercem dostal nápad, jak si přesun „zpestřit“. Vcelku pěkná stěna bytového domu, kterou míjel, jej okouzlila natolik, že se na ni rozhodl zvěčnit. Ze svého batohu vyjmul černý sprej a několika pohyby se na zdi vyjevil. K „dokonalosti“ svůj výtvor přivedl podtržením. Na to, že škoda na zdi bude atakovat téměř deset tisíc korun, pravděpodobně vůbec nedomyslel. O nějaký čas později došel k pohostinství, které tou dobou již bylo zavřené a v okolí nikde nikdo. Další ze série vnuknutí na sebe nenechala dlouho čekat a přivedla jej k nápadu zvěčnit se i zde. Stejná barva, stejné provedení, stejná „slátanina“ nebo „tag“, chcete-li.

Jakmile policisté obdrželi oznámení o poškození fasád domů, začali ve věci okamžitě šetřit. Vzhledem k tomu, že již v minulosti mladíka konfrontovali s obdobným jednáním, rozuzlení na sebe nenechalo dlouho čekat. Se sdělením podezření ve zkráceném přípravném trestním řízení odešel mladík ze služebny obvodního oddělení. Za přečin poškození cizí věci může v případě odsouzení počítat s trestem odnětí svobody až na jeden rok.

 

22. ledna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem